به گزارش شهرآرانیوز؛ منطقه۷ شهرداری مشهد، یکی از مناطق ویژه و از دروازههای ورودی شهر است؛ از اینرو، میزبانی از زائران، یکی از پروژههای همیشگی و مداوم در این منطقه است. طبق اعلام شهردار منطقه۷، قرار است تا پایان امسال و برای میزبانی باشکوهتر از زائرانی که به مشهد مشرف میشوند، ایستگاه دائمی استقبال از زائر در این منطقه به بهرهبرداری برسد.
در کنار تدارک میزبانی باشکوه از زائران نوروزی، با مجید وحدتیپور، شهردار منطقه۷، درباره مسائل مهم این منطقه به گفتوگو نشستیم؛ مواردی همچون بهسازی مسیل تنباکوچی، میزبانی از زائران در کمپ غدیر، شورای اجتماعی محلات منطقه، آسفالت و... که از نظر میگذرد.
در این ایام، دو ایستگاه موقت برای پذیرایی از زائران بهصورت موقت برپا میشود و همچنین ایستگاه دائمی برای زائرانی که با خودرو شخصی وارد شهر میشوند، وجود دارد. این ایستگاه در همه سال فعالیت میکند و برای میزبانی مناسب از زائران، نیازمند آمادهسازی زیرساختهای آن هستیم. بهرغم آنکه در ایستگاههای موقت و دائمی زیرساختهای مناسبی فراهم نیست، مدیریت شهری به این نتیجه رسیده است که یک ایستگاه دائمی با زیرساختهای مناسب در ورودی شهر ایجاد کند.
قسمتی از زمین بوستان ریحانه به این پروژه اختصاص داده شده است و با هزینه حدود صدمیلیاردتومانی، فضای مناسبی با مساحت ۳۳۰مترمربع و در دو طبقه فراهم خواهد شد. در طبقه اول این ایستگاه، رستوران، غذاخوری، سرویسهای بهداشتی و غرفههای دستگاههای خدماترسان همچون هلالاحمر، آتشنشانی، آستانقدس و چندین نهاد دیگر مستقر میشوند. تلاش داریم این ایستگاه تا پایان سال به بهرهبرداری برسد تا زائرانی که در سال تحویل به حرممطهررضوی مشرف میشوند، از خدمات آن بهرهمند شوند.
بوستان زائرپذیر غدیر، تنها بوستان در مشهد است که زائران میتوانند در آن اتراق کنند. بااینحال ما پیشنهاد دادهایم که این امکان در نقاط دیگری نیز مهیا شود تا زائران مجبور نباشند حتما خود را به این بوستان برسانند. این بوستان با وسعت حدود صد هکتار، فضای مناسبی برای اسکان زائران فراهم کرده است.
اتراق در این بوستان قیمت مناسبتری دارد و برخی زائران باوجود تمکن مالی، بهدلیل بهرهمندی از فضای طبیعت ترجیح میدهند به جای اقامت در هتل، در این بوستان بمانند. در روزهای سرد سال نیز کانکسهایی برای استفاده زائران در این بوستان پیشبینی شده است. بهطورکلی، امکانات مناسبی برای زائران در این بوستان ارائه شده است و در دهه پایانی ماه صفر نزدیک به ۲۲هزار نفر در این بوستان اسکان داشتند.
مردم حاشیه شهر، بهویژه در منطقه ۷، مشارکتهای اجتماعی بالایی دارند. این منطقه از لحاظ جغرافیایی دومین منطقه بزرگ مشهد است و تعلق هویتی در میان ساکنان آن بهشدت احساس میشود. منطقه طرق که به ظاهر حاشیهای بهنظر میرسد، بهخاطر ایجاد جادههای خروجی، به سمت بهبود وضعیت خود حرکت کرده است.
هویت منطقه چنان قوی است که ساکنان آن، نسلی پس از نسل دیگر، در این منطقه بزرگ میشوند، ازدواج میکنند و انگیزهای برای ترک محل زندگی خود ندارند. این موضوع بهطور طبیعی منجر به افزایش مشارکتهای اجتماعی آنها در برنامهها و مناسبتهای مختلف میشود و ازاینرو، بالاترین مشارکتهای اجتماعی را در منطقه۷ به ثبت رساندهایم.
علاوهبراین، تعامل اهالی با مدیریت شهری و شورای ششم که ابتکارات خوبی در طرحهای زودبازده داشته و از ظرفیت شورای اجتماعی محلات بهره برده است نیز در این مشارکت نقش دارد. اکنون هفده محله در منطقه داریم که از این تعداد، دوازده محله هدف بازآفرینی هستند.
یکی از تلخترین روزهای مدیریت ما، روز سیل ۲۶اردیبهشت بود که زندگی بسیاری از مردم زیر آب و گل از بین رفت. جمعآوری و انتقال آبهای سطحی یکی از وظایف دستگاههای خدماترسان است.
درباره مسیل تنباکوچی، اقدامات درخورتوجهی انجام شده است؛ بیش از یکونیمکیلومتر بدنهسازی و کفسازی در پارک طرق صورت گرفته و همکاران ما در حال نصب نردههای محافظتکننده هستند. این پروژه جزو پروژههای خوب در منطقه۷ محسوب میشود. اگر دیگر دستگاههای خدماترسان نیز همکاری کنند، امید است که دیگر شاهد حوادث تلخ در این منطقه نباشیم. پیشبینی میشود که این مسیر بهزودی به اتمام برسد.
نیاز به برنامهریزی مدونی در این زمینه احساس میشود. بوستانهای غدیر، ریحانه و طرق در این منطقه قرار دارند و خدماترسانی آنها بر مبنای ملی و گاهی فراملی است؛ برای مثال، بوستان ریحانه با بیست هکتار مساحت یکی از بزرگترین بوستانهای بانوان است و دو سال متوالی جشنواره روز دختر در این مکان برگزار شده است.
بااینحال، نیاز است که متولیان فرهنگی به این موضوع بیشتر توجه کنند. برای مثال، در عید نوروز امسال که با ماه رمضان همزمان است، میتوانیم برنامههای فرهنگی مفصلی در بوستان زائرپذیر غدیر برگزار کنیم. به تناسب فصل و مناسبتها برنامههایی را در بوستانها ترتیب میدهیم. بعد از تعطیلات نوروز که فصل خوبی برای اردوهای دانشآموزی است، روزانه پذیرای ۶تا۷هزار دانشآموز در این بوستانها خواهیم بود و برنامههای فرهنگی متنوعی نیز پیشبینی شده است.
یکی از درخواستهای اصلی ساکنان این محله، آسفالت خیابانهاست. محله ما در نهضت آسفالت، در بین دومین یا سومین منطقه از نظر اختصاص آسفالت قرار دارد. آسفالت مسیرهای ورودی شهر از عوارضی قدیم تا پل حافظ پس از چهار یا پنج سال نوسازی شده است. برای این منظور، حدود ۳۸میلیارد تومان اعتبار برای خرید آسفالت و ۸میلیارد تومان نیز برای اجرا تخصیص یافته است که در مجموع حدود ۴۵میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت در این منطقه در نظر گرفته شده است. امیدواریم تا پایان سال، بسیاری از معابر فرعی نیز آسفالت شوند.
در این خصوص مشکلات و معضلات زیادی وجود دارد؛ اولین مشکل وجود اراضی فاقد سند است. طبق قانون، در چنین شرایطی نمیتوانیم پروانه ساخت صادر کنیم که این امر موجب میشود ساختوسازهای غیرمجاز صورت گیرد. این نوع ساختوسازها معمولا استاندارد نیستند و از لحاظ ضوابط شهرسازی قوانین در آنها رعایت نمیشود. بسیاری از معابر ظرفیت ارائه خدمات شهری را دارند که این موضوع نادیده گرفته میشود؛ همچنین امکان دریافت عوارض برای ارائه خدمات شهری نیز وجود ندارد.
اقدامات پیشگیری در این زمینه انجام شده است، اما خلأ قانونی وجود دارد که موجب سوءاستفاده میشود. مدیریت شهری مکاتباتی با قوه قضاییه داشته تا ساختوسازهای غیرمجاز جرمانگاری شود و به این ترتیب امکان برخورد با متخلفان فراهم گردد. بهعلاوه، با برخی از بنگاهها که در زمینه فروش زمینهای غیرمجاز فعالیت میکنند، مکاتباتی صورت گرفته است و پلمب شدهاند.
بهمنظور جلوگیری از ساختوساز غیرمجاز، با اتحادیههای مختلفی مانند بتنسازی و جرثقیل مکاتبه شده است تا پیش از هرگونه فروش، پروانهها را بررسی کنند. اگر این امر رعایت نشود، تجهیزات، مانند جرثقیلها، توسط مراجع قضایی به پارکینگ منتقل خواهند شد؛ همچنین در مواردی که اسکلتسازی شبانه انجام میشود، با همکاری مراجع قضایی، برش اسکلتها به سرعت انجام میگیرد. این اقدامات منجر به کاهش تخلفات شده و در این زمینه، منطقه ما رتبه اول را در برش اسکلتهای غیرمجاز دارد.
در منطقه طرق، بوستان بانوان شهربانو در حال ساخت به وسعت پنج هکتار است که تا پایان سال به اتمام میرسد. در انتهای بولوار ایمان، سالن کشتی و بدنسازی که از قرائتخانه تغییر کاربری داده، در حال آمادهسازی تجهیزات است و تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
همچنین، حدود صد پروژه دیگر شامل جدولسازی، پیادهروسازی و اصلاحهندسی مانند تقاطع آزادراه بین عوارضی و شهرک طرق در حال اجراست. پروژه راستگرد جاده سردخانه، برای تسهیل دسترسی به طرق، کلنگزنی شده است و پیشبینی میشود که قبل از تابستان به پایان برسد. دو یا سه پروژه اصلاح تقاطع صدر نیز تا پایان سال به پایان خواهد رسید؛ همچنین بازگشایی محور سبحان به بولوار هفتحوض تا دهه فجر به اتمام میرسد و دو بازگشایی دیگر نیز از بولوار قائم (عج) به هفت حوض داریم.
دو پروژه دیگر که سالها در انتظار اجرا ماندهاند، شامل فرهنگسرای سبحان با اعتبار ۱۳۵میلیارد تومان است که مطالعات آن آماده شده و به مناقصه رفته است. متأسفانه کسی استقبال نکرده و این پروژه به یکی از سازمانها واگذار شده است تا اجرا شود؛ همچنین مطالعات برای ایجاد استخر در پهنه سیدی آماده شده و در دست اقدام است.
منطقه۷ ترکیبی از بافتهای فرسوده، میراثی و تاریخی است و تمام تلاش ما این است که خدمات شایستهای در خور ساکنان منطقه ۷ ارائه کنیم.