خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست تقدیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از شهرداری مشهد برای پیشبرد اهداف ملی آماده‌سازی ناوگان اتوبوسرانی مشهد برای استقبال از بهار ۱۴۰۴ مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد: نیازمند ایجاد مرکز داده های زیارت در رصدخانه شهری مشهد هستیم رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد مقدس: آثار جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ آماده می‌شوند ورود تاریخی قطار‌ شهری به مشهد | نگاهی به تاریخچه و شکل‌گیری یکی از پروژه‌های پرماجرای شهری رئیس مرکز آمار ایران: سرشماری نفوس و مسکن اواخر تابستان یا اوایل پاییز ۱۴۰۵ انجام می‌شود شهردار مشهد مقدس: اطلاعات دقیق و برخط به شهرداری مشهد کمک می‌کند تا خدمت رسانی بهتری انجام دهد + فیلم تسریع در رسیدگی به مصوبات ماده ۵ برای حل مشکلات شهری مشهد بازنگری موضوع ساماندهی رودخانه کشف رود مشهد کلید خورد | جریان امید در کشف رود تزریق اعتبار و رفع گره‌های بحرانی مترو گلبهار- مشهد نقش مترو در توسعه پایدار شهری تعاملات مؤثر شهرداری مشهد و سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو تقدیر فرماندار مشهد از تلاش‌های شهرداری مشهد برای فضاسازی نوروزی شهر درباره کاروان‌سرای قدیمی باباقدرت در شرق مشهد که قدمت آن به دوره صفوی می‌رسد جابه‌جایی ۶۳۸ میلیون مسافر در متروی مشهد از ۱۳۸۹ تاکنون مصوبات یکصدوچهل‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس + فیلم ازدحام شهروندان مشهدی در شهرداری‌های مناطق برای پرداخت عوارض خودرو بدهکاری ۱۳۰ دستگاه در خراسان رضوی به شهرداری مشهد خرید غیرنقد ۴۰۰ اتوبوس برای مشهد با تأیید شورای اسلامی شهر و برای اولین بار ثبت سند مالکیت برای تمام اراضی کشاورزی خراسان رضوی
سرخط خبرها

شهردار منطقه ۷ مشهد از همدلی و همراهی کم‌نظیر ساکنان این منطقه می‌گوید | افتخار ثبت بیشترین مشارکت‌های اجتماعی

  • کد خبر: ۳۱۷۲۶۱
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
  • ۲
شهردار منطقه ۷ مشهد از همدلی و همراهی کم‌نظیر ساکنان این منطقه می‌گوید | افتخار ثبت بیشترین مشارکت‌های اجتماعی
منطقه‌۷ شهرداری مشهد، یکی از مناطق ویژه و از دروازه‌های ورودی شهر است؛ از این‌رو، میزبانی از زائران، یکی از پروژه‌های همیشگی و مداوم در این منطقه است.
مهدی عسکری
خبرنگار مهدی عسکری

به گزارش شهرآرانیوز؛ منطقه‌۷ شهرداری مشهد، یکی از مناطق ویژه و از دروازه‌های ورودی شهر است؛ از این‌رو، میزبانی از زائران، یکی از پروژه‌های همیشگی و مداوم در این منطقه است. طبق اعلام شهردار منطقه‌۷، قرار است تا پایان امسال و برای میزبانی باشکوه‌تر از زائرانی که به مشهد مشرف می‌شوند، ایستگاه دائمی استقبال از زائر در این منطقه به بهره‌برداری برسد.

در کنار تدارک میزبانی باشکوه از زائران نوروزی، با مجید وحدتی‌پور، شهردار منطقه‌۷، درباره مسائل مهم این منطقه به گفت‌و‌گو نشستیم؛ مواردی همچون بهسازی مسیل تنباکوچی، میزبانی از زائران در کمپ غدیر، شورای اجتماعی محلات منطقه، آسفالت و‌... که از نظر می‌گذرد.

زیرساخت‌های جدید برای میزبانی از زائران

*آقای وحدتی‌پور، با‌توجه‌به وسعت و اهمیت منطقه‌۷ و جغرافیای شرقی آن، لازم است که کار در این منطقه با حساسیت بیشتری انجام شود، به‌ویژه‌که این منطقه یکی از دروازه‌های ورودی زائران به مشهد محسوب می‌شود. بر‌اساس آمارها، بیش از ۷۰‌درصد زائرانی که به مشهد مشرف می‌شوند، از طریق جاده نیشابور به‌طور زمینی وارد می‌شوند. در ایام خاصی مثل دهه پایانی ماه صفر، ورودی شهر میزبان زائران زیادی است که پیاده به مشهد می‌آیند.

در این ایام، دو ایستگاه موقت برای پذیرایی از زائران به‌صورت موقت بر‌پا می‌شود و همچنین ایستگاه دائمی برای زائرانی که با خودرو شخصی وارد شهر می‌شوند، وجود دارد. این ایستگاه در همه سال فعالیت می‌کند و برای میزبانی مناسب از زائران، نیازمند آماده‌سازی زیرساخت‌های آن هستیم. به‌رغم آنکه در ایستگاه‌های موقت و دائمی زیرساخت‌های مناسبی فراهم نیست، مدیریت شهری به این نتیجه رسیده است که یک ایستگاه دائمی با زیرساخت‌های مناسب در ورودی شهر ایجاد کند.

قسمتی از زمین بوستان ریحانه به این پروژه اختصاص داده شده است و با هزینه حدود صدمیلیارد‌تومانی، فضای مناسبی با مساحت ۳۳۰‌متر‌مربع و در دو طبقه فراهم خواهد شد. در طبقه اول این ایستگاه، رستوران، غذاخوری، سرویس‌های بهداشتی و غرفه‌های دستگاه‌های خدمات‌رسان همچون هلال‌احمر، آتش‌نشانی، آستان‌قدس و چندین نهاد دیگر مستقر می‌شوند. تلاش داریم این ایستگاه تا پایان سال به بهره‌برداری برسد تا زائرانی که در سال تحویل به حرم‌مطهر‌رضوی مشرف می‌شوند، از خدمات آن بهره‌مند شوند.

*شرایط بوستان زائرپذیر غدیر چگونه است؟

بوستان زائرپذیر غدیر، تنها بوستان در مشهد است که زائران می‌توانند در آن اتراق کنند. با‌این‌حال ما پیشنهاد داده‌ایم که این امکان در نقاط دیگری نیز مهیا شود تا زائران مجبور نباشند حتما خود را به این بوستان برسانند. این بوستان با وسعت حدود صد هکتار، فضای مناسبی برای اسکان زائران فراهم کرده است.

اتراق در این بوستان قیمت مناسب‌تری دارد و برخی زائران باوجود تمکن مالی، به‌دلیل بهره‌مندی از فضای طبیعت ترجیح می‌دهند به جای اقامت در هتل، در این بوستان بمانند. در روز‌های سرد سال نیز کانکس‌هایی برای استفاده زائران در این بوستان پیش‌بینی شده است. به‌طور‌کلی، امکانات مناسبی برای زائران در این بوستان ارائه شده است و در دهه پایانی ماه صفر نزدیک به ۲۲‌هزار نفر در این بوستان اسکان داشتند.

هویت اجتماعی درخورتوجه در منطقه‌۷

*یکی از نقاط قوت منطقه‌۷، مشارکت بالای ساکنان در ثبت‌نام برای شورای اجتماعی محله است. طبق گزارش‌ها، ۶۶۰‌نفر در این منطقه برای شورای اجتماعی محلات ثبت‌نام کرده‌اند. دلیل این مشارکت بالا چیست؟

مردم حاشیه شهر، به‌ویژه در منطقه ۷، مشارکت‌های اجتماعی بالایی دارند. این منطقه از لحاظ جغرافیایی دومین منطقه بزرگ مشهد است و تعلق هویتی در میان ساکنان آن به‌شدت احساس می‌شود. منطقه طرق که به ظاهر حاشیه‌ای به‌نظر می‌رسد، به‌خاطر ایجاد جاده‌های خروجی، به سمت بهبود وضعیت خود حرکت کرده است.

هویت منطقه چنان قوی است که ساکنان آن، نسلی پس از نسل دیگر، در این منطقه بزرگ می‌شوند، ازدواج می‌کنند و انگیزه‌ای برای ترک محل زندگی خود ندارند. این موضوع به‌طور طبیعی منجر به افزایش مشارکت‌های اجتماعی آنها در برنامه‌ها و مناسبت‌های مختلف می‌شود و از‌این‌رو، بالاترین مشارکت‌های اجتماعی را در منطقه‌۷ به ثبت رسانده‌ایم.

علاوه‌بر‌این، تعامل اهالی با مدیریت شهری و شورای ششم که ابتکارات خوبی در طرح‌های زودبازده داشته و از ظرفیت شورای اجتماعی محلات بهره برده است نیز در این مشارکت نقش دارد. اکنون هفده محله در منطقه داریم که از این تعداد، دوازده محله هدف بازآفرینی هستند.

پایان رنج‌های مسیل تنباکوچی

*اهالی شهرک انقلاب و عسکریه سال‌ها از موضوع مسیل تنباکوچی گلایه دارند، برای این موضوع چه اقدامی شده است؟

یکی از تلخ‌ترین روز‌های مدیریت ما، روز سیل ۲۶‌اردیبهشت بود که زندگی بسیاری از مردم زیر آب و گل از بین رفت. جمع‌آوری و انتقال آب‌های سطحی یکی از وظایف دستگاه‌های خدمات‌رسان است.

درباره مسیل تنباکوچی، اقدامات درخورتوجهی انجام شده است؛ بیش از یک‌و‌نیم‌کیلومتر بدنه‌سازی و کف‌سازی در پارک طرق صورت گرفته و همکاران ما در حال نصب نرده‌های محافظت‌کننده هستند. این پروژه جزو پروژه‌های خوب در منطقه‌۷ محسوب می‌شود. اگر دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز همکاری کنند، امید است که دیگر شاهد حوادث تلخ در این منطقه نباشیم. پیش‌بینی می‌شود که این مسیر به‌زودی به اتمام برسد.

ظرفیت درخورتوجه بوستان‌های منطقه ۷ برای برپایی جشن‌ها

بوستان‌های زیادی در این منطقه داریم، اما به نظر می‌رسد چنان که باید از ظرفیت آنها استفاده نمی‌شود.

نیاز به برنامه‌ریزی مدونی در این زمینه احساس می‌شود. بوستان‌های غدیر، ریحانه و طرق در این منطقه قرار دارند و خدمات‌رسانی آنها بر مبنای ملی و گاهی فراملی است؛ برای مثال، بوستان ریحانه با بیست هکتار مساحت یکی از بزرگ‌ترین بوستان‌های بانوان است و دو سال متوالی جشنواره روز دختر در این مکان برگزار شده است.

با‌این‌حال، نیاز است که متولیان فرهنگی به این موضوع بیشتر توجه کنند. برای مثال، در عید نوروز امسال که با ماه رمضان هم‌زمان است، می‌توانیم برنامه‌های فرهنگی مفصلی در بوستان زائرپذیر غدیر برگزار کنیم. به تناسب فصل و مناسبت‌ها برنامه‌هایی را در بوستان‌ها ترتیب می‌دهیم. بعد از تعطیلات نوروز که فصل خوبی برای اردو‌های دانش‌آموزی است، روزانه پذیرای ۶‌تا‌۷‌هزار دانش‌آموز در این بوستان‌ها خواهیم بود و برنامه‌های فرهنگی متنوعی نیز پیش‌بینی شده است.

معضلی به نام اراضی فاقد سند

*یکی از بیشترین درخواست‌های ساکنان این محله آسفالت است. سهم محله شما در نهضت آسفالت چقدر بوده است؟

یکی از درخواست‌های اصلی ساکنان این محله، آسفالت خیابان‌هاست. محله ما در نهضت آسفالت، در بین دومین یا سومین منطقه از نظر اختصاص آسفالت قرار دارد. آسفالت مسیر‌های ورودی شهر از عوارضی قدیم تا پل حافظ پس از چهار یا پنج سال نوسازی شده است. برای این منظور، حدود ۳۸‌میلیارد تومان اعتبار برای خرید آسفالت و ۸‌میلیارد تومان نیز برای اجرا تخصیص یافته است که در مجموع حدود ۴۵‌میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت در این منطقه در نظر گرفته شده است. امیدواریم تا پایان سال، بسیاری از معابر فرعی نیز آسفالت شوند.

*یکی از معضلات در این منطقه ساخت‌و‌ساز‌های غیرمجاز است. در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟

در این خصوص مشکلات و معضلات زیادی وجود دارد؛ اولین مشکل وجود اراضی فاقد سند است. طبق قانون، در چنین شرایطی نمی‌توانیم پروانه ساخت صادر کنیم که این امر موجب می‌شود ساخت‌و‌ساز‌های غیرمجاز صورت گیرد. این نوع ساخت‌و‌ساز‌ها معمولا استاندارد نیستند و از لحاظ ضوابط شهرسازی قوانین در آنها رعایت نمی‌شود. بسیاری از معابر ظرفیت ارائه خدمات شهری را دارند که این موضوع نادیده گرفته می‌شود؛ همچنین امکان دریافت عوارض برای ارائه خدمات شهری نیز وجود ندارد.

اقدامات پیشگیری در این زمینه انجام شده است، اما خلأ قانونی وجود دارد که موجب سوء‌استفاده می‌شود. مدیریت شهری مکاتباتی با قوه قضاییه داشته تا ساخت‌و‌ساز‌های غیرمجاز جرم‌انگاری شود و به این ترتیب امکان برخورد با متخلفان فراهم گردد. به‌علاوه، با برخی از بنگاه‌ها که در زمینه فروش زمین‌های غیرمجاز فعالیت می‌کنند، مکاتباتی صورت گرفته است و پلمب شده‌اند.

به‌منظور جلوگیری از ساخت‌و‌ساز غیرمجاز، با اتحادیه‌های مختلفی مانند بتن‌سازی و جرثقیل مکاتبه شده است تا پیش از هر‌گونه فروش، پروانه‌ها را بررسی کنند. اگر این امر رعایت نشود، تجهیزات، مانند جرثقیل‌ها، توسط مراجع قضایی به پارکینگ منتقل خواهند شد؛ همچنین در مواردی که اسکلت‌سازی شبانه انجام می‌شود، با همکاری مراجع قضایی، برش اسکلت‌ها به سرعت انجام می‌گیرد. این اقدامات منجر به کاهش تخلفات شده و در این زمینه، منطقه ما رتبه اول را در برش اسکلت‌های غیرمجاز دارد.

تحولات مهم در عمران منطقه

*پروژه‌های در حال اقدام در چه وضعیتی قرار دارند؟

در منطقه طرق، بوستان بانوان شهربانو در حال ساخت به وسعت پنج هکتار است که تا پایان سال به اتمام می‌رسد. در انتهای بولوار ایمان، سالن کشتی و بدن‌سازی که از قرائت‌خانه تغییر کاربری داده، در حال آماده‌سازی تجهیزات است و تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

همچنین، حدود صد پروژه دیگر شامل جدول‌سازی، پیاده‌رو‌سازی و اصلاح‌هندسی مانند تقاطع آزادراه بین عوارضی و شهرک طرق در حال اجراست. پروژه راستگرد جاده سردخانه، برای تسهیل دسترسی به طرق، کلنگ‌زنی شده است و پیش‌بینی می‌شود که قبل از تابستان به پایان برسد. دو یا سه پروژه اصلاح تقاطع صدر نیز تا پایان سال به پایان خواهد رسید؛ همچنین بازگشایی محور سبحان به بولوار هفت‌حوض تا دهه فجر به اتمام می‌رسد و دو بازگشایی دیگر نیز از بولوار قائم (عج) به هفت حوض داریم.

دو پروژه دیگر که سال‌ها در انتظار اجرا مانده‌اند، شامل فرهنگ‌سرای سبحان با اعتبار ۱۳۵‌میلیارد تومان است که مطالعات آن آماده شده و به مناقصه رفته است. متأسفانه کسی استقبال نکرده و این پروژه به یکی از سازمان‌ها واگذار شده است تا اجرا شود؛ همچنین مطالعات برای ایجاد استخر در پهنه سیدی آماده شده و در دست اقدام است.

منطقه‌۷ ترکیبی از بافت‌های فرسوده، میراثی و تاریخی است و تمام تلاش ما این است که خدمات شایسته‌ای در خور ساکنان منطقه ۷ ارائه کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدسلطانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
0
0
باسلام جناب دکتروحدتی شهردارمحترم منطقه 7شهرمشهدجنابعالی ازپروژه های منطقه نسبت به کارهای عمرانی کردیدولی دریغ ازمحله گلخطمی که قدمت 700ساله داردمسیررفت ازپمپ گازشهیدان سلطانی 18الاشهیدان سلطانی 12فاقدپیادن رومیباشدمسیررفت ازشهیدان سلطانی 5الاه شهیدان سلطانی 7پیاده روبسیارخراب ناهموارمیباشدچندنفرافغانی مدت یک سال میباشدمغازه ائی اجاره کردن محل دپو بازیافت قراردادن چندین مرتبه با 137مکاتبه کردیم هیچ ترتیب اثری انجام ندادن حال ازآن مقام عالی تقاضا داریم شخص جنابعالی بازدیدبفرمائیدودستوردهیدنسبت به حل چندمشکل اقدام کنندباتشکرازجنابعالی وعوامل زیرمجموعه شهرداری محترم منطقه 7قبلاازشماوسایرهمکاران محترمتان کمال تشکررادارم محمدسلطانی
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
0
0
کمال تشکر از رفتگران زحمتکش شهرداری منطقه ۷ و تشکرفراوان از شهردار محترم منطقه ۷ رو دارم و پیمانکارانی که برای جمع آوری زباله ها شبانه روز در این منطقه زحمت میکشن سپاس و آرزوی سلامتی برای این عزیزان
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->